SPONSOROINTI-YHTEISTYÖN MONIPUOLISET MAHDOLLISUUDET

Sponsorointi on yksi merkittävimpiä markkinointiviestinnän keinoja, ja tarjoaa brändeille ja yrityksille valtavia mahdollisuuksia. Vuonna 2017 Suomen sponsorointimarkkinan koko on jo 257 miljoonaa euroa, ja kasvua vuoteen 2016 verrattuna on peräti 16.3% prosenttia. 

Starsquad on uudistanut sponsorointikumppanuuksien tarjoamaa kesän ja syksyn 2017 aikana. Tarjoamme asiakkaille mahdollisuuksia ja sitä kautta ratkaisuja hyödyntää sponsorointia laaja-alaisesti tapahtumien, seurojen tai liigojen kautta. Lisäksi keskitymme aiempaa enemmän urheilun lisäksi myös kulttuuri- ja musiikkipuolen tarjontaan.

Sponsorointi on tärkeä osa yrityksen liiketoimintaa ja siten sillä on myös oltava selkeitä numeraalisia tavoitteita. Sponsoroinnin lähtökohtana toimivat aina yrityksen tarpeet. Sponsorointi on siis tärkeä osa yrityksen markkinointiviestintää ja sillä tavoitellaan markkinoinnillista lisäarvoa joka realisoituu yrityksen liiketoimintaprosessiin. Sponsorointi ymmärretään usein käsitteenä väärin, sillä siihen liittyy usein juurtuneita käsityksiä yhdensuuntaisesta tukemisesta. Moni ajattelee edelleen että sponsorointi on vain yrityksen logo jossain urheilutapahtumassa tai urheilijan takissa. Yksinkertaisimmillaan se voi tietysti olla sitäkin. Mutta sponsoroinnin pitää rikastuttaa molempia yhteistyökumppaneita, sekä sponsoria että kohdetta.

Osuvampi sana sponsoroinnille voisi olla mieluummin “yhteistyökumppanuus”, mitä voidaankin pitää selkeänä ilmaisuna, sillä sponsorointi on molemminpuolista kumppanuutta, jonka tarkoituksena on hyödyttää kumpaakin tahoa. Hyödyntämistapoja on lukuisia. Yritys voi rakentaa aktivoivan sisältömarkkinointikampanjan, joka sitouttaa esimerkiksi omia asiakkaita urheiluhaasteisiin tai fokusoituu tavoittamaan täysin uutta kohderyhmää. Sponsori voi saada yhteistyön kautta myyjilleen uusia b2b-myyntiliidejä tai ohjata kuluttajia verkkokauppaansa. Yhteistyön avulla voidaan kehittää työnantajakuvaa, rekrytoida uusia työntekijöitä tai pitää omaa henkilöstöään tyytyväisenä tarjoamalla mielekkäitä vapaa-ajan tapahtumia. Sponsoroinnin kautta brändi pystyy tuottamaan sidosryhmilleen vahvoja ja vaikuttavia tunne-elämyksiä.

Kun yritys vuosittain miettii omaa markkinointistrategiaansa siihen integroituu hyvin läheisesti myös sponsorointistrategia. Sponsorointi voi olla ratkaisu tiettyihin markkinoinnillisiin ja liiketoiminnallisiin haasteisiin ja tarpeisiin.

Sponsorointi tuottaa valtavasti arvoa, kun yhteistyön hyödyntämiseen panostetaan organisaation eri funktioissa. Tähän olemme Starsquadilla erikoistuneet, ja haluamme että asiakkaamme saavat yhteistyökumppanuuksista kaiken mahdollisen hyödyn irti.

Seuraavien kuuden kuukauden aikana meillä tapahtuu paljon. Joulukuussa kumparelaskun maailmancupin avaus Rukalla tuo vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja heti perään tammikuussa Urheilugaala puhuttelee suomalaista urheiluhullua kansaa. Helmikuussa juuri ennen Korean talviolympialaisia alamäkiluistelijat taistelevat paremmuudestaaan Jyväskylän Red Bull Crashed Ice -kilpailussa. Monimediaisena tapahtumana Crashed Ice tavoittaa hyvin nuoret ja aktiiviset kaupunkilaiset. Keväällä eSports -tapahtumat tavoittavat erittäin tehokkaasti 15-29 -vuotiaiden kohderyhmän. Vai näkisitkö yrityksesi tuotteen osana maailman suosituinta musikaalia eli Mamma Mia! -musikaalia?

Esimerkkinä kesällä Starsquad rakensi Roviolle ja Red Bullille yhteistyökampanjan, joka on ehdolla SJTM:n Vuoden Sponsorointiteko –kisassa:

Katso kaikki Starsquadin tarjoamat sponsorointiyhteistyömahdollisuudet TÄSTÄ!

Ota Heikkiin tai Tomiin rohkeasti yhteyttä. Löydämme brändillesi varmasti uusia kiinnostavia ratkaisuja!

Heikki Pohjonen         &                      Tomi Hakola
0505635537                                      040 535 2020
heikki.pohjonen@starsquad.fi            tomi.hakola@starsquad.fi


Jätä kommentti

Nimi .
.
Viesti .

Huomaa, että kommentit täytyy hyväksyä ennen kuin ne julkaistaan