HARJOITTELU JA KESÄTYÖ STARSQUADILLA

Hyppy tuntemattomaan voi joskus aiheuttaa paineita tai ahdistusta, mutta parhaimmillaan siitä jää täysin korvaamattomia muistoja, ystäviä ja paljon tärkeää oppia tulevaisuutta varten.

Työharjoittelu ei ole mukavaa, jos työltä ei saa mitään palkatonta hyötyä. Lähdin ennakkoluulottomasti kokeilemaan graafikon hommia ja markkinointiviestintää tapahtuma-alan yritykseen ja se kannatti!

Lukion jälkeen tie korkeakouluun ei vielä auennut, joten päädyin perinteisten "välivuositöiden" sijaan Laajasalon opistoon medialinjalle. Maineikas kansanopisto tarjosi äärimmäisen paljon ja vuoteen mahtui lukuisia hienoja hetkiä TV- ja mediatuotannon opiskelijana. Kansanopistovuoden tärkein osuus alkoi kuitenkin 8.1.2018, kun aloitin työharjoittelujaksoni Starsquadilla.

Starsquad on siis tapahtuma-alan yritys, mutta minkä ihmeen takia he hakevat harjoittelijaa media-alan opiskelijoiden joukosta? Tämä ajatus pyöri mielessäni, kun markkinointijohtajamme Heikki oli esittelemässä vaihtoehtoa hakea Starsquadille harjoitteluun. Moni luokkatoverin havitteli paikkoja isoissa mediataloissa, mutta itsellä kolahti heti, kun Heikki näytti kuvia Hartwall Arenalta ja fiiliskuvia eri tapahtumista. Laitoin hakemuksen, sain kutsun toimistolle muodolliseen haastatteluun ja heti joululoman jälkeen aloitin harjoitteluni.

Sain alkuun ylläpito-oikeudet kaikkiin Starsquadin somekanaviin, nettisivuihin ja uutiskirjeohjelmaan. Tuijotin läppärini ruutua ja yritin kiireellä väsätä Squarespacessa Formula 1 -sivuja, jotka olin saanut ensimmäiseksi hommakseni. Uusi työpaikka jännittää aina. Hermostuneisuuteni johtui enimmäkseen siitä, että tunsin puolittain ainoastaan Heikin. Muiden osalta en tiennyt edes etunimiä. Alun häsellys nettisivujen ja somepäivitysten kanssa kuitenkin oli parasta mahdollista oppia, sillä kaikki mahdolliset virheet tuli tehtyä moneen kertaan. Päivä päivältä harjoittelu alkoi maistua paremmalta, kun tutustuin porukkaan ja oman työni perusasiat alkoivat muuttua rutiininomaisiksi. Oli helppo tulla töihin, kun aamulla tiesi mitä pitää alkaa tekemään. Apua oli aina tarjolla, jos en tiennyt tarkalleen mitä piti tehdä.

Oli maaliskuun viimeinen viikko. Kylmät tiistaiaamut ja aamupalaverit olivat takana päin. Monta huikeaa tapahtumaa koettu, joihin pääsin Starsquadin kautta. Esimerkiksi Urheilugaala ja Red Bull Crashed Ice menivät mielenkiintoisen työn äärellä. Parasta "hyvitystä" harkka-ajallani oli se, että sain Jokereiden matseihin lippuja aina kun tarvitsin. Alkuperäinen kahden kuukauden suunnitelma muuttui matkalla kolmeksi. Oli aika jättää Starsquad ja palata opistolle, mutta mukaan lähti upean kokemuksen lisäksi vahva fiilis siitä, että kesällä tehdään comeback!

Kesälomaa en missään kohtaa ehtinyt kunnolla viettämään, sillä paluu Starsquadille oli varmistunut ja suoritin luku-urakkaa valintakokeisiin. Selostajan urasta haaveillut nuori mies oli saanut päähänsä hakea kulttuurituottajaksi. En ollut kuullut koko alasta ennen harjoitteluani. Kuitenkin tapahtuma-alan firmassa työskentely muutti urahaaveeni. Pääsin ennakkokarsinnasta Metropolian ja Turun Humakin valintakokeisiin. Aloitin kesätyöni 11.6. Starsquadin leivissä ja kokeet olivat takana. Samat työt jatkuivat palkallisena, joten vastuu kasvoi hieman, etenkin Heikin ollessa kesälomalla kuukauden ajan. Itseluottamusta ja osaamista oli kertynyt roppakaupalla.

Kuten ensimmäisessä kappaleessa kerroin, Starsquad oli hyppy tuntemattomille vesille. Käteen jäi kaikki mahdolliset positiiviset vaikutukset. Kesäkuun lopulla sain tulokset ja koulupaikan kulttuurituotannon opintoihin Metropoliaan. Sain tutustua mahtaviin ihmisiin, joille olen äärimmäisen kiitollinen tilanteestani. Firmassa on ammattitaitoisia työntekijöitä, ja ajan myötä heistä tuli minulle myös ystäviä. Monta upeaa kokemusta ja muistoa rikkaampana lähden rakentamaan omaa uraani ensi viikosta alkaen. Tätä blogia kirjoittaessani istun omalla paikallani viimeistä päivää, toistaiseksi, kuka tietää? CV:ni lisäksi on erittäin upeaa kertoa kenelle tahansa, että aikanaan sain olla osana tähtitiimiä.

Vili Mursula


Jätä kommentti

Nimi .
.
Viesti .

Huomaa, että kommentit täytyy hyväksyä ennen kuin ne julkaistaan